Over BV DEO

Badmintonvereniging DEO is een vereniging waarin prestatie en gezelligheid hand in hand gaan. Er kan worden gebadmintond op beginnersniveau tot en met het niveau van de tweede divisie landelijk. BV DEO biedt op elk niveau trainingen en begeleiding.

Badminton wordt in Nootdorp in verenigingsverband gespeeld sinds 13 november 1974. Aanvankelijk als afdeling van de sportvereniging RKDEO, maar sinds 13 juli 1979 als zelfstandige vereniging onder de naam ‘Badmintonvereniging DEO’. DEO betekent: ‘Door Eendracht Omhoog’.

De vereniging heeft gekozen voor kwaliteit en betrokkenheid van de leden. Kwaliteit wordt op verschillende manieren geboden. Zo zijn er voor zowel de jeugd als voor volwassenen ruime mogelijkheden tot vrij spelen in de Jan Janssen Sporthal.
Daarnaast organiseert een commissie allerlei evenementen zoals gezelligheidstoernooien en (nieuwjaars)borrels. Een enthousiaste jeugdcommissie begeleidt en organiseert de competitie, toernooien en het jaarlijkse kamp.

BV DEO is ook een maatschappelijke vereniging. Jeugdleden kunnen er al sinds 2008 terecht voor maatschappelijke stages. Regelmatig worden badmintonclinics gegeven voor basisscholen en buitenschoolse opvang.