Deelname BVDEO-Topper Koen van Leeuwen NK Aangepast Badminton 2017

Op 22 en 23 april vond het Remmerden NK Aangepast Badminton plaats in Veenendaal. Het werd voor de achtste keer gehouden.

Het was de eerste keer dat Koen hier aan meedeed. Het welkom was leuk. De rode loper lag uit en de entree van de sporthal was versierd. Dat gaf iets feestelijks.

Koen deed mee aan de herenenkel en herendubbel in de categorie staand. Helaas bleek de opkomst dit jaar minder groot. Er waren 40 deelnemers in verschillende categorieën. Te weten: rollers, staand en kleine mensen.

Op de zaterdag speelde Koen zijn enkels. Zijn eerste wedstrijd was tegen een bekende van Redeoss. Helaas die verloor hij net aan. Zijn tweede wedstrijd was tegen de Nederlands Kampioen van vorig jaar, Mark Modderman. Dat was een leerzame wedstrijd, waarin Koen toch leuke rallies had en mooie punten maakte (21-7 en 21-11). Gelukkig was Ilse van de Burgwal ook aanwezig om Koen te coachen.

De herendubbel speelde Koen voor de tweede keer met Ludovic Maanders. Deze had hij vorig keer bij het aangepast toernooi bij Redeoss voor het eerst ontmoet. Daar waren ze eerste geworden bij de herendubbel staand. Dus het werd weer een uitdaging. Deze poule was wat groter en er moesten vier wedstrijden worden gespeeld. Er werd gespeeld tegen ervaren spelers die ook internationaal spelen, maar er zaten leuke rallies bij met spannende momenten.

Uiteindelijk werden ze derde in de categorie mannendubbel staand. Best een mooie prestatie voor de eerste keer op een NK en zeker een leuke ervaring. De prijzen werden uitgereikt door de burgermeester van Veenendaal en een vertegenwoordiger van Badminton Nederland.

Badminton Nederland heeft een contract getekend om de komende drie jaar weer de NK te laten plaatsvinden in de Valleihal te Veenendaal. Het toernooi was goed georganiseerd door Badminton Duovereniging Veenendaal.

Het aangepast sporten krijgt in zijn algemeenheid steeds meer de aandacht die het verdient. Dit ook ter voorbereiding op de Paralympische Spelen van 2020 in Tokio, waar badminton voor het eerst onderdeel is van de Paralympics.

Wie weet waar we Koen allemaal nog meer zullen zien…