België toernooi – 3/4 maart 2018

Zaterdagochtend half 7, het was zover. Tijd om de weg op te gaan voor dé jaarlijkse trip naar België.
Langzaamaan druppelde de sportievelingen van DEO het parkeerterrein op. De een wat wakkerder dan de ander en allemaal in afwachting van het ontbijtje wat Raoul ons had beloofd.
En jahoor daar was hij. Met een zak vol bolletjes kwam hij keurig op tijd aan. Genietend van de overheerlijke broodjes stapte iedereen in zijn aangewezen auto en reed door het winterse weer naar het zogenoemde plaatsje ‘Dilsen-Stokkem’

Daar aangekomen was het al snel 09:00. Het was tijd om te starten met de wedstrijden. De eer was dit jaar aan Paul, want als enige van DEO mocht hij om 9 uur het spits afbijten. Ondanks de spanning en de vele aanmoedigingen vanaf de kant, wist hij zijn zenuwen in bedwang te houden en kwam hij uiteindelijk met een welverdiende winst van het plein.
Ondertussen waren meer mannen van DEO te vinden op de pleinen. Terwijl de dames vanaf de kant zaten aan te moedigen, genoten van een bakkie koffie, of hier en daar even een te kort aan slaap inhaalde, speelde de mannen de sterren van de hemel. Velen kwamen met winst van de pleinen.
Vervolgens was het tijd voor de dames om in actie te komen. Ook zij lieten zich over het algemeen van hun beste kant zien. En zelfs als de wedstrijd voorbij was, was het nog spannend. Want moest je onze Belgische vriendinnen nou ‘kussen’ of een oer-Hollandse high-five geven?

Tot laat in de avond werd er gespeeld en dan moesten we natuurlijk niet vergeten dat er ook nog gegeten moest worden.
Gelukkig hadden Eef en Marco daar wel een oplossing voor. Met zijn telefoon, verbonden aan de accu in zijn broekzak, ging Marco alle pleinen af om de DEOers te voorzien van eten. ‘Pasta of Pizza?’, dat was de keuze.
Na een lange waslijst en een halflege accu, gingen Eef en Marco rond 9 uur ’s avonds richting meneer de Italiaan. Met een volgeladen en salami-geurende auto, keerde zij terug in sporthal ‘De Spil’. Aan een lange tafel werd er genoten van al het eten onder het genot van een Belgisch biertje.
Tot dat… Plotseling werd het eetmoment bruut verstoord door een of andere prijsuitreiking. Een prijsuitreiking? Cool!
En DEO zou DEO niet zijn, als wij geen prijswinnaars in ons midden zouden hebben. Dus met volle vaart stormde een aantal leden terug de zaal in.

De DEO-winnaars van de zaterdag waren:
HD C1 1e prijs: Michel van der Sman & Raymond van der Sande
DD C1 1e prijs: Sandra van Wissen & Carli Wubben
DD C2 2e prijs: Karola Haanappel & Jessica van Velzen

Zij werden geëerd met een mooie Forza handdoek, big money en een overheerlijk glaasje champagne.

Dan was het nu toch echt tijd om richting de herberg te gaan, om in onze lekkere warme bedjes te kruipen. Of toch niet…
Nadat iedereen zijn bed had opgemaakt, kwamen de spellen, de overheerlijke grilworst (met dank aan John) en versnaperingen te voorschijn. De avond stond in het thema van Klaverjassen, 30-seconds, het Keezenspel en Jenga.
Naarmate de uren verstreken en Erwin de verliezende en drinkende partij was bij het spel Jenga, nam het geluid in de herberg ook toe.
Zeker toen het tijd was voor… Raoul en To hun momentje!
Wie z’n idee was dit?! Ik zal maar niet te veel uitweiden over deze gebeurtenis, maar Raoul en Tobias, ik heb gelachen!!!
Na heel wat goede gesprekken en nieuwe lachrimpels, was het toch echt tijd om te gaan slapen.

Toen de eerste ‘zonnestraaltjes’ de kamers binnenkwamen, was het zowat tijd om aan te schuiven bij het ontbijt. Onder de douche werd nog even een ‘Vader Jacob-canon’ ingezet terwijl verderop nog maar een keer de snooze-knop werd ingedrukt.

Bijna half 9, het was tijd om richting de sporthal te gaan. Vandaag werd er gestart met de mixen, gevolgd door de singels in de middag. Ondanks de weinig slaap, werden ook vandaag weer mooie potten gespeeld.
De volgende DEO-winnaars mochten zich opnieuw melden bij de prijsuitreiking:
DE B1 2e prijs: Laura de Haan
DE C2 1e prijs: Jessica van Velzen
GD C1 1e prijs: Shelley Bontje & Michel van der Sman

Tijd om richting huis te gaan. En een België-weekend, zal een België-weekend niet zijn, zonder een afsluitend hamburgertje op de terugweg. Dit jaar gingen we naar een andere Mac Donalds dan andere jaren, namelijk met Michael Jackson voor de deur! Vet!

Het was dus wederom een zeer geslaagd weekend!
Maris en Wilco, weer super bedankt. Het was allemaal top geregeld!

Op naar volgend jaar!