Deelname Koen van Leeuwen Redeoss Badmintontoernooi 18 maart 2017

Zaterdag 18 maart organiseerde Redeoss een toernooi aangepast badminton. Redeoss is een vereniging voor mensen met een lichamelijke ofwel motorische beperking.

Het toernooi werd gespeeld volgens de geldende regels en reglementen van de BWF, IBAD en Badminton Nederland en gehouden in de Sporthal Brasserskade in Delft.
Er werd gespeeld in de volgende categorieën en onderdelen.
Rollers: enkel en dubbel.
Staanders: enkel en dubbel.

Koen deed mee aan de herenenkel en herendubbel in de categorie staand. Hij vertegenwoordigde daar onze vereniging tussen leden van verschillende andere verenigingen. Er waren 38 deelnemers vanuit het hele land, zelfs enkele uit België.

Koen is zelf twee jaar lid geweest van Redeoss, naast zijn lidmaatschap van BV DEO. Dus we kwamen veel bekenden tegen. Dit was hem voor het eerst dat hij aan zo’n toernooi meedeed. Hij was hier door Ilse van de Burgwal, welke hem tijdens het toernooi ook coachte, op geattendeerd. Ilse is oud wereldkampioen para badminton (2011 single). Zij is de oprichtster van de Para Badminton Federation Ilse van de Burgwal (PBFI). Ilse organiseert Players Experience dagen en vanuit daar is de Para-Badminton Academy ontstaan.

Koen heeft vorig jaar een keer deelgenomen aan zo Players Experience dag en is daarna geselecteerd voor de Para-Badminton Academy. Door ziekte heeft hij daar nog niet veel aan deelgenomen, maar is hij er wel weer enthousiast door geworden.

In de ochtend heeft Koen de heren enkels gespeeld. De eerste twee wedstrijden won hij. De derde werd al lastiger en de vierde verloor hij, maar hij was door naar de volgende ronde. Helaas deze partij verloor hij en werd uiteindelijk vierde bij de herenenkel staand.

’s Middags speelde hij de herendubbel. Hij was gekoppeld aan een heer van een andere vereniging. De eerste partij was het dus ook even wennen aan elkaar, maar sloten ze af met winst. Uiteindelijk werden alle partijen door de mannen gewonnen. Wat hun eerste maakten van de herendubbel staand.

Met een mooie beker kon Koen naar huis. Het was een leuke ervaring in weer een andere sector van het badminton.