Jeugdkamp 30 juni, 1 & 2 juli 2017

Dit jaar gingen we naar Uddel in Gelderland. We hadden thema gezellig griezelen. We zaten vlak bij camping Meerveld. We reden naar het kamphuis en maakten onze bedden op. Daarna konden we op het veld gaan spelen. We gingen naar het bos, als eerste spel gingen we : pas op voor de bijtende monsters spelen dat ging als volgt, je hebt 3 teams elk team moet een speler van een ander team knijpen met een wasknijper, als je een ander geknepen hebt krijg je de wasknijper van de tegenstander. Wie de meeste knijpers heeft verzameld wint! Als volgende spel moesten we zo onopvallend mogelijk kaartjes rondbrengen met een elastiek op je arm die vast zat aan je teamgenoot. Toen we terug gingen naar het kamphuis kregen we broodje knakworst. De oudere kinderen gingen nog een spel doen maar de jongere gingen slapen. De dag daarna was het brood gestolen door een heks en dus moesten wij het gaan zoeken. We hadden het gevonden en het was het zoeken waard! Die dag hadden we ook de bonte avond maar daarvoor hadden we ook spookopolie en dat ging als volgt, je werd verdeeld in teams, je moest dobbelen met een dobbelsteen en het aantal wat je hebt gegooid vooruit, je kwam langs straten en op verschillende straten moest je verschillende dingen doen om ze te veroveren, als je een straat had en een ander kwam erop dan kreeg jij geld van de ander. Na dit spel gingen we eten en hadden we de bonte avond. We mochten verkleed komen en iedereen zag er goed maar vooral GRIEZELIG uit! Je moest spellen spelen om sleutels te verdienen, hoe meer sleutels je had, des te eerder je mag starten want je moest weer opdrachten doen maar als je als je al die “na-opdrachten’’ in een eng klein huisje 3 spinnen zoeken. Het was eng maar leuk! En wederom was dit de Een na laatste dag.

De dag daarna speelde we levend Cluedo en dat werd ook goed aan deelgenomen maar na 2 rondes moesten we weer terug naar het kamphuis en mochten we nog even spelen. Hierna was het tijd voor nog een spel, dit spel heette Caspers spookschool en ook bij dit spel moest je punten verdienen, en ja, hoe meer punten, hoe eerder je mag beginnen met het eindspel hierbij moest je witte lakens naar de overkant brengen en aan elkaar nieten zodat je op een spook lijkt. Hierna was de uitreiking van de diploma’s die iedereen heeft verdiend. We reden terug naar de Jan-Jansen hal en toen zat kamp er al weer op.

Bedankt Kees voor de komkommers. En speciale dank aan Richard Bakker (Bakkerij ’t Stoepje) voor de sponsoring van het heerlijke brood. We hebben gesmuld!

Het was super leuk!!!!

Groeten van Julia Waayer