Kamp 2016 ‘Terug in de Tijd’

Vrijdag 1 juli 2016 was het zover, het jaarlijkse kampweekend met dit jaar als thema TERUG IN DE TIJD!
Om 17.30 waren alle kinderen en leiding klaar om te vertrekken richting het mooie Eersel.

De weersvoorspellingen voor dit kamp waren erg wisselvallig. Regen, onweer en zon stonden op het programma. Toen we bij het kamphuis aankwamen begon de wisselvalligheid al, het begon erg hard te regenen.
Maar dit mocht de pret niet drukken. We gingen met zijn allen richting het bos om onze energie kwijt te raken en leuke spellen te doen. Echt rennen lukte niet en er waren ook een aantal glijpartijen. Maar iedereen bleef enthousiast!
Toen de zon al een tijdje onder was gingen we met zijn allen terug naar het kamphuis. Er lagen voor iedereen een broodje kroket, frikadel of kaassoufflé klaar. Dit ging er wel in! Voor de ouderen stond daarna nog een bagger wandeltocht op de planning, gelukkig was de regen nu wel opgehouden. Alle schoenen zaten onder de bagger, maar vooral veel gelachen!

De volgende ochtend kwam Marco iedereen weer vroeg wekken. Tijd voor de ochtendgymnastiek! Na het ontbijt de kleren aan en weer lekker naar het bos om weer even te rennen. Iedereen was bloedfanatiek tijdens het terug in de tijd levend stratego.
’S Middags kwamen er twee oude dames op bezoek die voor ons een potje levend bingo hadden georganiseerd. Het hele kamphuis stond op zijn kop, alle tassen zijn overhoop gehaald!
Na een ouderwetse barbecue was het tijd voor de bonte avond. Er werden eerst Oudhollandse spelletjes gedaan, de avond is afgesloten met een discoparty. Iedereen leefde zich helemaal uit op de moderne, maar ook ouderwetse, muziek.
Voor de oudere kinderen was de avond nog niet afgelopen. Er stond nog een spannende tocht door het bos op het programma waarbij ook nog flink nagedacht moest worden. Een hele uitdaging nog voor de zaterdagavond.

Zondagochtend kwam iedereen vermoeid uit zijn bed. Tijd voor opnieuw een ochtendgymnastiek om de spieren weer los  te krijgen. Daarna snel de tassen pakken en klaar maken voor de laatste dag. De laatste dag hadden we gelukkig erg mooi weer. Er stonden nog een bosspel en een piratenspel op het programma. Een dag vol met plezier!

Toen kwamen de ouders ons weer ophalen. Het kamp was ten einde gekomen. Moe van het ‘reizen in de tijd’ vertrok iedereen in de auto richting Nootdorp! Het was weer een geslaagd weekend en op naar volgend jaar!

IMG_5158