50-uurs marathon

Evenementen

Kom spelen bij DEO!

Competitieprogramma

Geen activiteiten.

Verslag Clubkampioenschappen 2017

Na een weekend vol sportiviteit, gezelligheid, zweetgeuren, spierpijn en gehaktballen zit het er weer op: de clubkampioenschappen waren wederom een succes. Weliswaar met een bijzondere wending dit jaar, maar niets weerhoudt BVDEO ervan om het altijd en overal gezellig te hebben. Dusja, hoogtijd voor een verslag om nog even terug in de sfeer te komen.

Ikzelf mocht zaterdagochtend op baan ‘Café m’n Broer’ beginnen tegen de uiteindelijke clubkampioen. Die kun je maar gehad hebben, sprak mijn moeder me nog bemoedigend toe. Baan Café m’n Broer? Stond jij niet gewoon op baan 4 te spelen? Jazeker, dit jaar zijn er voor alle banen baansponsors gevonden! Een succes wat we volgend jaar zeker weer gaan oppakken. Zo hadden we baan Novy Nederland, voor al uw afzuigkappen en kookapparatuur, en baan René van Eijk Orchideeën. De favoriete baan voor de organisatie was toch wel baan Hoogduin Advies administratieve en fiscale dienstverlening, en laten dat nou zelfs twee banen geweest zijn, dubbel plezier voor onze omroepers. Afijn, starten op Café m’n Broer, laat ik daar nou eigenlijk bijna elk weekend wel te vinden zijn, kan niet mis gaan. Nouja, na 2 setjes bleek van wel, maar wel alvast even lekker warm gedraaid.

Naast de baansponsoring, waren ook de banners weer aanwezig!

Zo in de loop van de ochtend stroomde naast de zaal ook de kantine steeds voller, en ook de deelnemers met de meer gunstige begintijden druppelden binnen. De koelkasten stonden naast de nodige sportdranken en de alcoholische versnaperingen ook volgestouwd met ballen. Want jawel, ook dit jaar werd er weer gestreden om de titel: Lekkerste gehaktballen 2017. Wie deze prijs dit jaar heeft gewonnen, is nog een dingetje, want het weekend liep iets anders dan gepland…

In de loop van de ochtend kwamen we er namelijk ook achter dat wij de zondag niet in de Jan Janssen sporthal terecht konden. Nog nooit eerder voorgekomen, het bestuur baalde enorm, maar er moest een oplossing gevonden worden. Dus zo waren er vanaf ’s ochtends al af en toe wat onderonsjes in de herenkleedkamer met het bestuur en de organisatie. Het vinden van een oplossing ging niet echt vanzelf. Ik wist dat ik op een gegeven moment 5 wedstrijden achter elkaar zou spelen, te beginnen tegen Jolanda en Erwin. Jolanda en ik zeiden toen nog tegen elkaar, alle frustratie in de wedstrijd dan maar, en hopen wanneer we klaar zijn dat alles geregeld is.

Ik kon het balen goed omzetten naar volledige focus op de wedstrijd, wat resulteerde in een aantal fijne partijen voor mij. En zo gezegd zo gedaan, want tijdens mijn vierde wedstrijd op rij kwam Frans met de mededeling dat we in de Viergang in Pijnacker terecht konden. Wie had dat gedacht, zo’n grote sporthal, met zoveel grote verenigingen eromheen, een hele zondag voor ons beschikbaar. Terugkomend op de ballenwedstrijd, in de Viergang hadden wij natuurlijk geen eigen bar meer, dus zodoende is de jury niet toegekomen aan het beoordelen van de ballen.

 

Na de zaterdag gezellig afgesloten te hebben, stond iedereen zondag dus fris en fruitig in de Viergang. De poule wedstrijden werden afgewerkt, en we gingen langzamerhand naar de finales toe. Ondanks dat we in een andere sporthal zaten, wisten toch weer een hoop toeschouwers ons te vinden. Dit resulteerde uiteraard weer in een gezellige en sportieve dag, met mooie wedstrijden.

Het blijft een mooi fenomeen, dat je na het zien van een wedstrijd denkt: die kan echt geen shuttle meer raken, en ze dan vervolgens de volgende wedstrijd toch weer even strijdlustig over die baan zien gaan. Toch sloeg de vermoeidheid en de spierpijn hier en daar toe, wat ook goed te horen was voor het publiek. Ik heb kreten voorbij horen komen als: “wat een rot sport!” tot “je gaat maar één keer dood!”. Over shuttles raken gesproken, aan de shuttles heeft het niet gelegen dit weekend. Die waren prima geprepareerd door Peter.

De jeugd was ook goed vertegenwoordigd dit jaar. Er is weer een hoop opkomend talent binnen de vereniging, die zich graag willen laten zien! Wat ik ook altijd zo leuk vind om te zien is dat uiteindelijk iedereen met iedereen gaat. Bij elk evenement eigenlijk wel. Jong, oud, van team 1 tot team 11, badmintonner of geen badmintonner, het maakt allemaal niet uit, het is altijd even gezellig met iedereen.

Clubkampioenen Saskia & Rick

Al met al dus weer een gezellig weekendje clubkampioenschappen gehad, en op naar het volgende sportieve evenement: het België toernooi!

Hieronder nog een overzicht van de prijswinnaars:

GD B                                  GD A

1e Raoul & Larissa          1e Rick & Roelien

2e Bart & Jessica             2e Jordy & Saskia

 

HD B                                  HD A

1e Tijn & Marcel              1e Rick & Michel

2e Roy & Hans                 2e Jordy & Peter

 

DD B                                  DD A

1e Wendy & Carli            1e Saskia & Wannie

2e Jessica & Karola         2e Eveline & Carli

 

HE B                                  HE A

1e Jordan                          1e Rick

2e Guus                             2e Peter

 

DE B                                  DE A

1e Fenna                           1e Saskia

2e Jessica                          2e Roelien

 

Onze hoofdsponsoren

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Countdown

Jeugdkamp12/07/2019
21 dagen te gaan.

Inloggen voor leden


4   +   5   =