Verslag Clubkampioenschappen 2018

December 2017, de kerst staat voor de deur en tijd om de komende clubkampioenschappen weer nieuw leven in te blazen. Samen met Hans, Shelley en Erwin worden de eerste voorbereidingen opgestart als het inschrijfformulier en discussiëren over de aanschaf van prijzen. Shelley volgde alles op gepaste afstand aangezien ze op vakantie in het mooie Mexico was maar op gezette tijden was er app contact. Vervolgens het formulier verspreiden onder alle leden en wachten op de eerste inschrijvingen. De eerste inschrijving kwam binnen op 2 januari en was van nu nog huidig clubkampioen Rick maar er volgde er snel meerdere. Uiteindelijk hebben zich 51 deelnemers aangemeld en het moeilijkste gaat nu pas beginnen. Het tot stand komen van de schema’s en de uiteindelijke wedstrijdindeling vergt altijd een hoop puzzelwerk. Maar ook dit jaar zijn we er als organisatie weer in geslaagd om onder het genot van een Trippel en hapje er een uitdagend schema van te maken.

Zaterdag 10 februari de wekker gaat om 7.00 tijd om ons naar de Jan Janssen hal te begeven. Auto vol geladen met laptop, printer, hifi-apparatuur en natuurlijk de sporttas. Al snel kwamen we tot de ontdekking dat we de shuttles vergeten waren wetende dat het ondertussen al bijna 9.00 is en de eerste wedstrijden gepland stonden. Na wat app- en telefonisch contact is ook deze horde weer genomen en zijn de eerste wedstrijden begonnen.
Maar waar is Meindert? Zijn eerste wedstrijd stond gepland om 9.30 maar meneer lag nog heerlijk in zijn bed. “Mijn eerste wedstrijd was toch pas om 13.30?” Een uurtje later kon ook deze wedstrijd van start gaan. Zowel in de A als B-klasse werd er gestreden om iedere shuttle om er maar voor te zorgen dat de nummer 1 en 2 plaats in alle poules behaald zou worden. Rond een uur of 19.00 zijn we klaar met de laatste wedstrijden en gingen er ruim 30 man een hapje eten bij restaurant Buytenhout aan de dobbeplas.

Zondag 11 februari ook vandaag weer vroeg uit de veren om het nodige voor te bereiden voor de finale dag. Maar wie heeft de sleutels om de sporthal te openen? Bleek dat Hans de sleutels zaterdagavond de sleutelbos had laten liggen op de wedstrijdtafel. Niet slim maar wel lachwekkend en komt bovenaan de actielijst te staan voor volgend jaar. Nog volop mogelijkheden om zijn of haar laatste wedstrijden om te zetten naar een winst. Voor Erwin en Jordan bleek dit een lastige klus want alle dubbels werden verloren en eindigde als laatste in de poule. Volgend jaar maar weer gewoon in de B-klasse deelnemen. Gelukkig waren er genoeg deelnemers die met enige regelmaat de winst naar zich toe trokken om zo de finalewedstrijden te mogen spelen. Veelal spannende wedstrijden en begonnen de spiertje bij menig spelers parten te spelen. Met als dieptepunt het uitvallen van Rick in zijn single tegen Jordy. Er was een derde set nodig om te bepalen wie er dit jaar clubkampioen zou gaan worden. Op de stand van 16-17 zakte Rick in elkaar en scheurde zijn achillespees af en belande in het ziekenhuis. Een grotere domper ter afsluiting van het clubkampioenschap kun je niet verzinnen en willen we Rick veel succes en sterkte wensen met het herstel. Ook dit jaar was de jeugd weer goed vertegenwoordigd en maakten Daan, Imco, Nina en Britt het de ouwetjes soms knap lastig. Goed om te zien dat de jeugd wordt opgenomen in de ouwe garde.

Al met al weer een geslaagd en vooral soepel lopend toernooi met hieronder nogmaals alle winnaars.

GD-B
1 Marlies Leuvenink+Tijn Boekel Van
2 Karola Haanappel+Roy Bruijns
DD-B
1 Britt Rietbroek+Nina Nieuwpoort
2 Anja van Eijk+Karola Haanappel
HD-B
1 Roy Bruijns+Hans Straaijer
2 Tijn Boekel Van+Marcel Nederpel
DE-B
1 Britt Rietbroek
2 Nina Nieuwpoort
HE-B
1 Guus van de Burgt
2 Marcel Nederpel
GD-A
1 Eveline Straaijer+Marco van Galen
2 Roelien Veldhoven+Rick Ardts
DD-A
1 Carli Wubben+Eveline Straaijer
2 Roelien Veldhoven+Sandra van Wissen
HD-A
1 Niels van der Ven+Michel van der Sman
2 Rick Ardts+Wilco Broekman
DE-A
1 Eveline Straaijer
2 Judith Goudzwaard
HE-A
1 Jordy van der Vet
2 Rick Ardts

De wedstrijdleiding,
Shelley, Hans en Erwin.