50-uurs marathon

Evenementen

Kom spelen bij DEO!

Competitieprogramma

Geen activiteiten.

Verslag toernooi DEO’s Ladies

Alle gekheid op een badmintonbaan!

Ja zuster, nee zuster – toernooi

 

Zaterdag 26 november was het zover. Met de sinterklaasperiode in het vooruitzicht was het tijd om even gek te doen, maar ook om de handen uit de mauwen te steken.

De voorbereidingen begonnen al vroeg. Meneer Rein, zo vriendelijke als hij is, was ’s ochtends-vroeg al druk in de weer. De zaal werd geveegd en de sporthal werd eens goed opgestookt, ter voorkoming van ijsvingers en koude oorlellen. Want niks is zo vervelend om te spelen met koude lellen.

Rond de vroege middag kwam de organisatie, a.k.a. de DEO Ladies, in actie. Poppen werden verzameld, netten werden afgeplakt en het bier werd koud gezet. En alsof dat nog niet genoeg was, kwam onze penningmeester ook nog aanzetten met een overheerlijke chocoladeletter. En volgens mij spreek ik voor velen als ik zeg: “John, hij was overheerlijk!”

Dan kon nu toch echt de pret beginnen. Rond 13:00 kwamen de eerste enthousiastelingen binnen druppelen. De sportschoenen gingen aan en na een korte uitleg was het tijd om aan de slag te gaan. Iedere baan stelde een kliniek voor en in dit thema werd gespeeld. De eerste baan betrof de obesitas kliniek. Hierbij moest men in ‘dikkemanspakken’ spelen of met een gewicht om je enkel. Het dikkemanspak stond de een nog beter dan de ander en na elke wedstrijd werd het pak even uitgewaaid om de onplezierige luchtjes te beperken. Op de tweede baan werd er met afgeschermde netten gespeeld. Van de tegenstanders waren vaak alleen de hoofden zichtbaar en ook het op tijd zien van de shuttle was soms erg lastig. De derde badmintonbaan was de gedragsstoornissenkliniek. Er moest in afgezette vakken gespeeld worden wilde men punten halen. Ook bij het maken van een fout of het uitspelen van de shuttle kon de tegenpartij punten winnen. Op de vierde en laatste baan was de verloskunde kliniek te vinden. Hierbij moest elke speler een pop vasthouden en niet laten vallen tijdens het spelen. Voor de meeste was dit prima weggelegd, voor de ander wat minder. Er is deze dag een record gezet van het 3 keer laten vallen tijdens de wedsstrijd. Gelukkig waren het maar poppen (toch Peter?)…

Aan de bar was een korte quiz opgezet. De vragen gingen over het menselijk lichaam en waren behoorlijk lastig. Er werden ziekenhuizen geteld, Chemische elementen bepaald en organen geraden. Want leek het orgaan op de afbeelding nou op een alvleesklier, de blindedarm of leek het toch op een heel ander lichaamsdeel..?

Na het spelen van de verschillende rondes, werden de punten per persoon opgeteld. Met de hoogste score was Meindert van der Velden de winnaar van de middag en ging hij naar huis met een wel verdient EHBO-setje.

Ook zal het bvDEO niet zijn als de middag niet zou worden afgesloten met een hapje en een drankje. Gezelligheid op en top. Namens de DEO Ladies willen wij nogmaals iedereen bedanken voor de gezelligheid en natuurlijk hopen wij om iedereen weer te zien bij het volgende evenement!

P.S. Kan je maar niet genoeg krijgen van afgelopen weekend? Klik dan snel hier voor een terugblikvideo. Wie weet zie je jezelf wel lopen!

P.P.S. Was je er niet bij, maar zou je dat volgende keer wel graag willen? Dat mag natúúrlijk. Wij organiseren activiteiten speciaal voor alle senioren. Hou hiervoor de website of de facebookpagina in de gaten.

Onze hoofdsponsoren

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Countdown

Jeugdkamp12/07/2019
21 dagen te gaan.

Inloggen voor leden


4   +   4   =