Racket hier, vloerkleed daar. Laptop aan en zweten maar!

Woensdagavond 19:40. Ik installeer mijn laptop op de eettafel en klik op de link die mij naar de online meeting-room stuurt. Het vloerkleed op de grond schuif ik een stuk opzij en vervang ik door het sportmatje wat ik boven ergens in de hoek heb gevonden. Mijn beweegruimte is ongeveer 1,5 bij 1,5 meter en als ik die ene plant nog net een stukje richting de muur schuif kan ik daar nog een paar centimeter bij smokkelen.
Ik ben klaar om de online training te starten.


In de meeting-room word ik vrolijk ontvangen door onze altijd enthousiaste trainer Paul en stromen ook de andere DEO leden langzaam binnen. Velen van hen heb ik al in geen tijden meer gesproken of gezien en dit biedt een mooie gelegenheid om even bij te kletsen (het corona kapsel is ook deze keer weer een veel besproken onderwerp).
Om acht uur stipt beginnen we. Dus DJ, “start de muziek!”

Paul verzint de een na de andere oefening, doet hem even voor, waarna de rest van de leden netjes zijn voorbeeld volgt. Bij de oefeningen waarbij men op de grond moet liggen verdwijnen bijna alle sporters even uit beeld. We moeten er dan maar op vertrouwen dat die plank daadwerkelijk wordt uitgevoerd…
Na 20 minuten werken is het tijd om even op adem te komen en verschijnen de rode hoofden voor de schermen. De zweetdruppels zijn ook digitaal te zien waarbij met het handdoekje hier en daar wat wordt weg gedept.
Het tweede deel van de training doet iedereen nog net zo fanatiek mee. Zeker wanneer men daadwerkelijk het badmintonracket mag vasthouden, verschijnen de glimlachen op de gezichten. Met zwierende bewegingen vliegen de leden door hun huiskamers. Sommige landen op hun tenen om zo de onderburen niet te veel tot last te zijn en de ander zwaait iets te enthousiast met het racket waardoor de bladeren van de planten dwarrelen.

Na afloop wordt er nog een kleine rek en strek sessie gedaan en blijkt al snel na een korte evaluatie dat het een groot succes was. Volgende week weer.

Om ons in de overige dagen niet te vervelen en om ons alvast voor te bereiden op de volgende online training, verzint Paul wat oefeningen die we zelfstandig kunnen uitvoeren. Thuis of even tussendoor op het werk:

Ik kijk nu al uit naar de volgende training. Die plant schuif ik toch nog maar iets verder opzij en mijn kleine glas water vervang ik door een grote pul. Ik ben er klaar voor. Laat maar komen!

Wil jij ook meedoen? Dat kan natuurlijk altijd! Meld je dan aan bij het secretariaat of laat het weten bij een van je teamleden die al meedoet met de online-training.