Seizoensafsluiting jeugd – Kampgevoel voor een middag

Zaterdag 10 juli. De seizoensafsluiting van de DEO jeugd stond voor de deur. Helaas konden we nog geen geheel weekend op kamp vanwege Corona, maar dit mocht de pret niet drukken.

Zo gezegd, zo gedaan, werd er een volle middag georganiseerd in een alternatief ‘kamphuis’ in het teken van spelletjes en plezier.


Om twee uur ‘s middags verzamelde alle jeugd en leiding zich bij de ijsclub in Nootdorp. Met bijna 30 kinderen was het een gezellige bedoeling en konden we beginnen.
We zouden die middag een vossenjacht gaan doen. Door de gehele Dobbeplas zaten vossen verstopt gekleed in het thema ‘Olympische Spelen’.
Een Japanse fan had zich gehuld in een judoka pak en een Franse fan verschuilde zich met zijn hoedje achter een opengeslagen krant.

Helaas na nog geen 15 minuten begon het toch wel erg hard te regenen en werd er besloten om terug naar binnen te gaan. Hier werden de spelletjes verder voortgezet.
Er werden sudoku’s gemaakt, hindernis banen gelopen, gesjoeld, spijkers gepoept, gedanst tijdens de stoelendans en je kon in je beste vechthouding met de Sumoworstelaar op de foto.

 

Bij elk spelletje konden de groepjes een stukje van een rebus verdienen die ze uiteindelijk volledig moesten oplossen.
Uit de rebus kwam naar voren dat we dit seizoen helaas afscheidt moesten nemen van jeugdtrainer Tomas, maar dat de nieuwe trainers Veda en Dennis al weer klaarstonden om het komende seizoen vol nieuwe energie te beginnen.

Om Tomas uit te zwaaien en de nieuwe trainers te verwelkomen werd er nog enthousiast een stoelendans met de gehele groep ingezet waarbij ook de trainers zich niet zomaar uit het veld lieten slaan.

Daarna was het dan toch echt tijd om te gaan eten. De patat, de lekkere snacks en de overheerlijke komkommers arriveerde, de kinderen schoven aan een lange tafel en even leek het alsof we toch met z’n alle op kamp waren.

Ondanks de regen was het een geslaagde middag. Tomas bedankt voor je enthousiaste inzet, Kees bedankt voor de komkommers en alle jeugd bedankt dat jullie er met zijn allen weer een geslaagde dag van hebben gemaakt.

Op naar volgend seizoen!